top of page

Naivismia ihailemassa Iittalassa

Käväistiin 22.7.2019 ukkokullan kanssa Iittalassa asioilla ja samalla Naivistit Iittalassa -näyttelyssä. Olisin itse viihtynyt katselupuuhissa monta tuntia, mutta toinen puoliskoni ei viihdy ihan samalla tyylillä aikaa viettämässä taulujen äärellä.


Pidän ja nautin kovasti naivistisesta taiteesta. Se on niin mutkatonta ja helppoa, voi keskittyä suoraan olennaiseen. Ihania värejä, tarkkuutta, yksityiskohtia, kontrasteja, iloa, huumoria 💜Pääosa töistä oli siis akryylimaalauksia, mutta oli myös keramiikkaa, sekatekniikoita jne...

Tässä ihastuttava Eero Viikkilän "Karattiin Hoitokodista" -keramiikkateos.Ehdoton suosikkini näyttelyssä oli Sergei Arhipovin kokouspuu, josta ei ole valokuvaa koska kuvittelin ettei näyttelyssä saa kuvata. Sai sittenkin enkä älynnyt enää myöhemmin käväistä taulun luona. No käväisen siellä uudelleen ja otan kuvan -samalla lipulla voi käydä koko kesän niin monesti kuin haluaa. Ainoat joita ei saa valokuvata on Raija Nokkalan teokset.

Sergei Arhipovin käsialaa on myös näyttelyn esitteen kannessa oleva mainoskuva (postauksen kansikuva).

Tässä Koirakenraalit, taiteilijana Kåira.

Etsin kuumeisesti Arhipovin printtejä myymälästä, mutta mieluista ei löytynyt. Sen sijaan mukaan tarttui Kåiran lehmäprintti.


Kåira on Rauni Koivisto Hyvinkäältä. Lehmä on taiteilijan pääaiheita ja hänen mukaansa "iloisen burleski olento", joka toteuttaa Koiviston naivismille asettamia päämääriä: "Tarkoituksena taiteessani on tuoda toivoa. Ilo luo tilaa luovuudelle. Ilo pitää meidät täysin hetkessä kiinni. ilo hälventää pelkoa. Ilon hetkissä on jotain pyhää."
36 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page