top of page

Tiimimestarit 101 3.lähijakso Asiakas

Lähijakso asiakkuusteemalla alkoi Sahanlahdessa Puumalassa 29.8.


Lähijaksoon valmistauduttiin mm. lukemalla kirjoja ja haastattelemalla omia asiakkaita.

Asiakashaastattelun kiteytystä:

Asiakas valitsi "meidät" koska olemme paikallinen, sijainti lähellä, olemme asiakkaalle tuttu ennestään ja asiakkaalla on meistä mielikuva asiallisena sekä osaavana.

Asiakas ymmärtää itseohjautuvuuden tärkeyden opinnoissa, mutta toivoo kuitenkin vahvemmin rakennetta opintoihin ja perinteisiä asiantuntijaluentoja.

(Asiakas)projektien kautta oppiminen antaa opiskelijalle mahdollisuuden kokeilla sellaistakin, mitä työelämässä ei ehkä ihan heti pääse tekemään. On hyvä että alan teoriaoppi tulee projektien ohella. Opiskelijatiimiltä saa tukea ja tsemppausta!

Asiakas arvostaa oppilaitosympäristöämme ja kokee sen viihtyisänä. Hän neuvoo kehittämään seuraavia: digitaalisuuden selkeyttäminen/yksinkertaistaminen ja tukipalvelut.

Olemme asiakkaan mukaan aktiivinen toimija ajan hengessä, meillä tapahtuu ja on toimintaa.

Lähijakson omaksi soluksi rakentui seuraava sakki: lillatrenare Sampo, Anu, Merja, Anna ja minä. Päätettiin lähteä lähijakson asiakkuusteemaa kohti juttelemalla luetuista kirjoista sekä kokemuksista ja juttuahan riitti iltaan asti. Keskusteltiin mm. tekoälyn liittämisestä jälkimarkkinointiin.


Illalla syötiin savukalaa.


Seuraavana aamuna jouduin osaltani keskeyttämään lähijakson. Harmillisesti, juuri kun oltiin siirtymässä hiukan "uuden synnyttämisen puolelle". Soluni oli myöhemmin synnyttänyt upeasti chatbotin Seurakuntaopistolle.
Harmitti kovasti jakson keskeytyminen ja asiakkuusteema omaan työhön liittyen mietitytti... Päätin tehdä oman "kotisynnytyksen" omien kollegoiden avustuksella 😁. Ajattelin herätellä kollegoitakin teemasta asiakas: mikä/mitkä vaikuttaa meillä asiakkaan matkaan -asiakaskokemukseen.

Pyysin hiukan aikaa maanantaisista valmentajatreeneistämme ja soluttauduttiin työtiimeittäin. Valmentajat pohtivat ja listasivat sellaisia asiakaskokemukseen vaikuttavia seikkoja, joihin me henkilökunta voimme vaikuttaa. Kiteytykseen lisäsin muutamia omia havaintojani ja myös niitä asioita, joihin emme voi vaikuttaa.

Keskustelin asian tiimoilta vielä muiden henkilöstöryhmien kanssa (mm. markkinointi, majoitus, ruokapalvelut) ja olikin mielenkiintoista kuulla muiden kuin valmentajien näkökulmaa asiaan. Alla kuvassa kiteytys jonka esittelen valmentajatreeneissä, muutamista kohdista on tarve vaihtaa hiukan ajatuksia.
35 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page