top of page

Gregor Lersch workshop


Gregor Lersch workshop, 6.-7.9.2012 Helsinki. Osallistuin Suomen Kukkakauppiasliiton järjestämälle kaksipäiväiselle kurssille. Sidontatöiden aiheina oli kimput ja pöytäkoristeet. Muun muassa seuraavaa oli sisältönä...

Construction ja structure.

Construction on Gregor:n mukaan koristava osa sidontatyötä, aikaa vievä tehdä, ehkä kalliista materiaalista, tehty ja tekniikka on vaativa.

Structure = tukena työssä, ei niinkään koristavana osana, nopea tehdä, halvempaa materiaalia ja tekniikka on helppo.

Materiaaliesimerkeiksi Gregor otti kierremetallilangan (hilavitkutin) ja mustan puolalangan...

"Forms Of Work".

Muoto muodostuu tekemisestä... josta seurasi selvitystä joistakin demotöiden työtekniikoista /työtavoista kuten bundling, wrapping, weaving, clambing, layering, twirling, overlapping jne..

Funtsittava sidontatyötä suunniteltaessa:

Mikä työ (esim. kimppu), tekniikka (mielessä oltava jo myös muoto), materiaali, väri ja kuvio (pattern= materiaalin asettelun tyyli/tapa/kuvio/vierekkäin/päällekkäin...) sekä designarvo.

Gregorin havaintoesitysten jälkeen saatiin suunnitella oma työ. Työn lähtökohtaesimerkiksi hän mainitsi tekniikan jonka sitten valitsinkin lähtökohdaksi kimppuuni. Valitsin tekniikaksi niputtamisen ja gallerian toiseksi viimeisenä on kuva kimpustani. Gregorin kommentit siitä olivat seuraavat: materiaali on monipuolista, "rakenteen" ja kukkien välinen suhde on hyvä, nähtävissä kultaisen leikkauksen ryhmittely ja tasapaino materiaaleissa sekä kokonaisuudessa. Kiitos Iso G !

Toisena työnä tein pöytäkoristeen jonka ääressä Gregor istuskelee gallerian viimeisessä kuvassa. Pöljänä en ole kirjoittanut ylös mitä Herra siitä pohti, mutta itse en ollut työhön tyytyväinen kuitenkaan.

#GregorLersch #Workshop #Floristry #Structure #Bouquet #SuomenKukkakauppiasliitto #SKKL #kukkasidonta #bouquet #centerpiece #structure #construction #rakenne #konstruktio #hydrangea #zantedeschia #floralfoam #karhunheinä #xerophyllumtenax #phlepodium

40 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page